Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 26 dag
żółtko jajek 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 10 % 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche

Wsypujemy mąkę do naczynia, dodajemy kolejno cukier, żółtka jaj, margarynę kroimy na drobne kawałeczki. Proszek do pieczenia zalewamy octem i dodajemy do pozostałych składników dzięki temu zabiegowi ciasto będzie jeszcze bardziej kruche :-) Wyrabiamy ciasto
Pieczemy w temp. 160-170'C przez około 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.12.2012 12:03
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak