Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kolorowe z brzoskwiniami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 3 łyż.
cukier waniliowy 1 łyż.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżecz.
galaretka żółta 1 szt.
galaretka niebieska 1 szt.
brzoskwinie 1 puszka
woda 1/4 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kolorowe z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrami na sztywno, dodaje ostudzoną i rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szklanki gorącej wody.
Krok 1 - Ciasto kolorowe z brzoskwiniami foto
2
Połowę brzoskwiń kroję w kostkę i dodaję do masy śmietankowej. Wykładam 3/4 masy na połowę biszkoptu, przykrywam drugim blatem i smaruję resztą kremu. Na wierzch układam połówki brzoskwiń. Zalewam tężejącymi galaretkami.
Krok 2 - Ciasto kolorowe z brzoskwiniami foto
3
Wstawiam do lodówki.
Krok 3 - Ciasto kolorowe z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak