Ciasto karmelowe

Ciasto karmelowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    200 gram
  • śmietana

    125 ml
  • mleko

    125 ml
  • masło

    200 gram
  • jajko

    3
  • mąka

    250 gram
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto karmelowe

Cukier wsypać do garnuszka i podgrzewać aż zrobi się karmel.Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać mleko i śmietanę, wymieszać na jednolitą masę.Masło utrzeć, powoli wlać karmel, dodać jajka i cukier waniliowy.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Piec 30-40 min w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat