Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowe z kremem i truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
mleko 250 ml
olej 6 łyżek
jajko
cukier 120 gram
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia łyżka
mleko 400 ml
tróskawki 1 kg
krem do karpatki 145 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe z kremem i truskawkami

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzać do 190-200st. C. Do miski wsypać mąkę, proszek, cukier, cukier wanilinowy. Szybko połączyć z mlekiem, olejem, jajkiem.
Krok 1 - Ciasto kakaowe z kremem i truskawkami foto
2
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec ok. 30-35 min. Po upieczeniu wystudzić. Krem karpatka (użyłam Dr. Oetkera) ubić mikserem, wyłożyć 1/2 na ciasto.
Krok 2 - Ciasto kakaowe z kremem i truskawkami foto
3
Na masie łożyć opłukane truskawki. Udekorować resztą kremu przy pomocy szprycy. Lekko schłodzić.
Krok 3 - Ciasto kakaowe z kremem i truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 26.02.2014 20:11
smakowicie wygląda
Konczi 26.02.2014 15:14
wygląda cudnie
sasanka 26.02.2014 13:52
jak tak patrzę na to ciasto to już tęsknię za latem :)
Aleksandraa 26.02.2014 13:49
mniam pycha
Lis 26.02.2014 13:33
Pysznie wygląda to ciasto:)
Megg 26.02.2014 13:32
wygląda bardzo smakowicie
Agata3 26.02.2014 12:42
i te truskawki.. aż ślinka leci :)
Monia 26.02.2014 12:34
Wspaniale wygląda to ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak