Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z truskawkami
Jak przygotować ciasto jogurtowe z truskawkami?
- przeczytajcie dokładnie opis przygotowania i postępujcie zgodnie z nim,
- przygotujcie 600 gramów świeżych truskawek,
- posypcie ciasto obficie kruszonką lub pomińcie ten krok i upieczone ciasto posypcie cukrem pudrem - jak wolicie,
- przygotujcie blachę o wielkości 25x30 cm.
Przed pieczeniem ciasta - jak się przygotować?
Jajka i jogurt wyjmij godzinę wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Przygotuj także blachę lub tortownicę, wyłóż ją papierem do pieczenia. Owoce umyj, osusz i pokrój na kawałki.
Ciasto jogurtowe z truskawkami - jak je zrobić?
Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia ciasta, przełóż w odpowiednich proporcjach do miski. Ciasto możesz wymieszać łyżką, trzepaczką lub użyć miksera. Ważne jest, aby ciasta nie mieszać dłużej niż tylko do połączenia się składników.
Gotową masę wylej na przygotowaną wcześniej blachę lub tortownicę. Na wierzch ciasta wysyp pokrojone truskawki. Możesz także przygotować kruszonkę i obficie posypać nią owoce. Ciasto należy piec w 180 stopniach przez około 50 minut.
Kruszonkę - jak zrobić?
Na liście składników macie podane ilości potrzebne do przygotowania kruszonki. Roztopione masło należy delikatnie połączyć z mąką i cukrem aż do uzyskania sypkiej konsystencji.
Smacznego :)