Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jagodowe ze śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

reszta

borówki ameryńskie
śmietana 30% 0,5 l
galaretka owoce leśne 1
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jagodowe ze śmietaną

Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec miksowania dodać żółtka. Następnie wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut.
Galaretkę przygotować w połowie podanej ilości wody i ostudzić. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Pod koniec dodać zimną galaretkę oraz cukier puder.
Na biszkopcie rozłożyć owoce i zalać śmietaną. Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki do stężenia masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.12.2015 09:25
pyszne do kawki
Mama niejadka 21.12.2015 21:00
Pyszne ciasto
gosia1988 21.12.2015 20:02
smaczne ciasto
Joannasz3190 21.12.2015 18:03
Pyszności :)
Bernadeta1 21.12.2015 16:59
na pewno smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak