Ciasto jagodowe z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypra
  • jagody

    1/2 litra
  • galaretka pomarańczowa

    1 szt.
  • masa:mleko

    1/2 litra
  • masa:mąka

    2 łyżki
  • masa: masło

    1 szt.
  • masa

    2 łyżki
  • budyń śmietankowy

    2 łyżki
  • masa

    2/3 szkl.
  • cukier puder

    2/3 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C na termoobiegu.

Masa: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.

Po ostygnięciu przełożyć masę, ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 15.06.2016 20:56
smaczne ciasto
matesko 24.06.2013 12:30
smaczne ciasto na letnie dni
Miki 13.05.2012 18:56
super
jogobella23 25.02.2012 12:15
apetyczne
hastalavista 30.01.2012 22:36
a? ?linka cieknie!
monika141 30.01.2012 09:02
pycha
Wafelek2601 14.09.2011 08:53
pyszne ciacho
teresa18 08.08.2011 19:02
wyśmienite
Pati8 23.07.2011 12:09
pyszne:)
Weronika_eM 17.07.2011 21:57
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat