Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowe z budyniem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna 0,25 kg
cukier 0,15 kg
jaja 2 szt
budyń waniliowy 1 szt
jabłka 5-6 szt
mleko 0,5 l
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowe z budyniem

Kroki postępowania

1
Na mleku ugotować budyń i pozostawić do ostygnięcia.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda i pokroić na niezbyt grube ćwiartki.
Do mąki dodać tłuszcz, jaja,margarynę i cukier i zarobić ciasto. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na około 2 godz.
Krok 1 - Ciasto jabłkowe z budyniem foto
2
Połowę ciasta piec w temp. 200 stopni przez około 10 minut. Następnie wyciągnąć z piekarnika, wylać przestudzony budyń i poukładać jabłka.
Krok 2 - Ciasto jabłkowe z budyniem foto
3
Na wyłożone jabłka zetrzeć drugą część ciasta. Piec w temp. 200 stopni przez około 35 minut.
Krok 3 - Ciasto jabłkowe z budyniem foto
4
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem!
SMACZNEGO!
Krok 4 - Ciasto jabłkowe z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.12.2013 21:04
smakowite ciasteczko
adelajda 26.10.2013 15:28
poproszę do kawki :)
Alex_M 20.10.2013 17:16
chętnie bym zjadła kawałeczek!
ONY_za_kare 18.10.2013 11:08
pyszne ciacho! :)
Monika37 17.10.2013 23:56
lubię takie ciasta szybkie i smaczne
Renata9 17.10.2013 20:06
pyszne ciacho
GOSIA18 17.10.2013 19:41
bardzo pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak