Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowe ala tort

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
mąka
cukier
budyń śmietankowy
masło
jabłka
galaretka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowe ala tort

Upiec dwa biszkopty. Jeden z 10 jajek z orzechami włoskimi i przekroić na dwie części drugi zwykły. Jabłka obrać i usmażyć na wolnym ogniu z cukrem. Po usmażeniu do jabłek dodać galaretkę cytrynową. Rozmieszać do rozpuszczenia, jabłka ostudzić.
Masa:
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić i zmiksować z masłem. Można dodać sok z wyciśniętej cytryny i 2 łyżki spirytusu. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać dwie łyżki kakap.
Przełożenie ciasta: Biszkopt orzechowy + masa +jabłka+biszkopt zwykły+jabłka+masa kakaowa+ biszkopt orzechowy+ masa kakaowa+ polewa.
SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 04.06.2013 10:47
pięknie wygląda
MAR3STA 11.11.2012 19:34
apetyczne
caralajna 04.09.2012 21:22
wow, ale cudo, mniam
rjustysia 30.08.2012 16:20
prezentuje się wspaniale!
jolanta19 14.08.2012 18:02
super
halina17 13.08.2012 17:27
Smacznie wygląda ciasto.
misia53 13.08.2012 17:11
fajnie wygląda, smaczne
jerry1 13.08.2012 13:03
niebo w gębie!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak