Ciasto jabłkowe ala tort

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • mąka

  • cukier

  • budyń śmietankowy

  • masło

  • jabłka

  • galaretka cytrynowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec dwa biszkopty. Jeden z 10 jajek z orzechami włoskimi i przekroić na dwie części drugi zwykły. Jabłka obrać i usmażyć na wolnym ogniu z cukrem. Po usmażeniu do jabłek dodać galaretkę cytrynową. Rozmieszać do rozpuszczenia, jabłka ostudzić.
Masa:
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić i zmiksować z masłem. Można dodać sok z wyciśniętej cytryny i 2 łyżki spirytusu. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać dwie łyżki kakap.
Przełożenie ciasta: Biszkopt orzechowy + masa +jabłka+biszkopt zwykły+jabłka+masa kakaowa+ biszkopt orzechowy+ masa kakaowa+ polewa.
SMACZNEGO:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 04.06.2013 10:47
pięknie wygląda
MAR3STA 11.11.2012 19:34
apetyczne
caralajna 04.09.2012 21:22
wow, ale cudo, mniam
rjustysia 30.08.2012 16:20
prezentuje się wspaniale!
jolanta19 14.08.2012 18:02
super
halina17 13.08.2012 17:27
Smacznie wygląda ciasto.
misia53 13.08.2012 17:11
fajnie wygląda, smaczne
jerry1 13.08.2012 13:03
niebo w gębie!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat