Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na spód:
-
herbatniki
250 gramów
Składniki na krem:
-
kasza manna
110 gramów -
mleko
1 litr -
cukier puder
150 gramów -
masło
250 gramów
Masa malinowa:
-
maliny świeże
500 gramów -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki -
woda
1/4 szklanki -
cukier
100 gramów
Pozostałe:
-
maliny świeże
500 gramów -
galaretka czerwona
2 sztuki -
woda
600 mililitrów
Sposób przygotowania
Kroki postępowania




Ciasto podawać mocno schłodzone. Zamiast malin można użyć innych owoców.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się