Ciasto francuskie z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • sól

    do smaku
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • sezam

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, kroimy w kawałki i podsmażymy na patelni. Czekamy aż odparuje wodę.
Wykładamy pieczarki na ciasto i zawijamy jak roladę. Całość smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. kroimy na małe kawałki. Pieczemy ok 20 minut w nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 17.09.2012 08:21
pysznie..
Ewa/kalapurtka 20.01.2012 22:30
pycha
Ewa/kalapurtka 20.01.2012 22:30
pycha
sunnymood 26.11.2011 12:00
Wygląda smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat