ciasto francuskie z nadzieniem szpinakowym

ciasto francuskie z nadzieniem szpinakowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    150 gram
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa

  • ser feta

    10 dkg
  • żółtko jaja

    1 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • ciasto francuskie

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieram i drobno siekamy i szklimy na rozgrzanej oliwie,dodajemy wcześniej rozmrożony szpinak i dusimy aż wyparuje woda,przyprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.Fetę kruszymy i mieszamy z gorącym szpinakiem.Rozmrożone ciasto wałkujemy na duży kwadrat i dzielimy go na 8 kwadratów,nakładamy masę zostawiając wolne brzegi.Ciasto składamy w trójkąt lekko dociskając brzegi.Żółtko mieszamy ze śmietaną i smarujemy ciasto.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna152

29.05.2012 08:59
super

dorotka0000025

24.08.2011 23:41
Pyszne

Iwona51

18.04.2011 00:34
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat