Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z brzoskwiniami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 szt.
brzoskwinie w puszce
12 szt.
żółtko jajek
1 szt.
mleko
2 łyżki
cukier
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z brzoskwiniami

Brzoskwinie osącz. Ciasto rozmroź w lodówce, pokrój ostrym nożem na 12 kwadratów, ułóż w 1-centymetrowych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj żółtkiem z mlekiem, ułóż połówki brzoskwiń, posyp cynamonem i cukrem. Piecz 15–20 min w temp. 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak