ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
  • pstrag filet

    2 sztuki
  • szpinak świeży

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 ząbki
  • ząbek czosnku

    2 plasterki
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem foto
rozkładamy ciasto francuskie na blaszce i nacinamy z 2 boków po ok, 5 cm
Krok 2 - ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem foto
Na środku ciasta kładziemy łososia pocietego w cieńsze płaty
Krok 3 - ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem foto
Liście szpinaku myjemy, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek wyciśnięty przez wyciskarkę i dusimy pod przykryciem na nim liście szpinaku ok. 10 min. przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem foto
Na łososia kładziemy szpinak. Ser kroimy na cieńsze plastry i układamy na szpinaku.
Krok 5 - ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem foto
Ciasto zawijamy do środka jak warkocz. Na wierzchu smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Krok 6 - ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem foto
Wkładamy do nagrzanego do 180'C piekarnika na 30 minut
Krok 7 - ciasto francuskie faszerowane łososiem i szpinakiem foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 23.02.2013 10:02
rewelacyjne
Angelika10 03.02.2013 00:25
świetne
pacpaw 10.01.2013 20:43
pomysłowe i smaczne. DO tego jako farsz zawsze możemy dowolne, ulubione składniki. Przepis warty polecenia
cooleczka 26.11.2012 19:27
smaczne połączenie
Megi 17.09.2012 08:20
SUPER
Aleksandraa 28.08.2012 14:49
uwielbiam to połączenie
K&J 22.08.2012 20:50
ekstra!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat