Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie a'la Hot dog

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki cienkie 4
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
ser żółty 50-80 g
ketchup pikantny 3-4 łyżki
tymianek posiekany 1/2 łyżeczki

Porada

Do wnętrza hot doga możemy również włożyć plasterek ogórka kiszonego, czerwoną cebulę, kawałek czerwonej papryki itp.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie a'la Hot dog

Parówki obieramy z foliowej skórki. Kroimy na 3 części. Ciasto francuskie rozwijamy z papieru i dzielimy na kwadraty o boku 7-8 cm. Na każdy kwadrat ciasta kładziemy kawałek sera, parówkę układamy po przekątnej. Następnie kładziemy kawałeczek ogórka, robimy kleks keczupu i ewentualnie posypujemy szczyptą tymianku. Rogi ciasta składamy do środka.
Hot dogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Pieczemy ok.15 minut lub do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 29.08.2016 11:49
Apetyczny pomysł:)
Ela15 22.11.2015 18:18
super pomysł
Ewelina1991 20.11.2015 13:08
pyszności!!!
MAR3STA 20.11.2015 10:59
lubię takie hod-dogi
gosia56 20.11.2015 10:01
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak