Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto duńskie
2, Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, dalej ubijać, dodać marchew, mąkę z proszkiem, sodą aromat pomarańczowy kilka kropel i delikatnie wymieszać. Piec w temp 180" ok 45 min.
3,Zimne ciasto marchewkowe przekroić na pół. Migdały uprażyć na suchej patelni. Śmietanę ubić, dodać śmietan fix i cukier puder i serek mascarpone.
4,Jeden dżem zagotować i wsypać pół galaretki, mieszać do rozpuszczenia, i zostawić do wystudzenia.
5,potem przekładamy ciasto: najpierw biszkopt, później dżem , 1/3 migdałów, jedna połowa ciasta marchewkowego, masa śmietanowa, ciasto marchewkowe, dżem z galaretką, i posypać płatkami migdałowymi.