Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka tortowa
40 dag -
masło
5 dag -
jajko
1 szt -
żółtko jajek
2 szt -
cukier
10 dag -
mleko
120 ml -
drożdże świeże
2 dag -
sól
1/3 łyżeczki
Lista składników
-
serek homogenizowany waniliowy
30 dag -
budyń śmietankowy
1 szt -
żółtko jajek
1 szt
Lukier
-
cukier puder
15 dag -
sok z cytryny
2 łyżki
Pozostałe
-
Do posypania:
posypka waflowa
Przepis i sposób przygotowania Ciasto drożdżowe z serem
Kroki postępowania





Na ciasto wyłożyć masę serową, wyrównać i zwinąć jak roladę. Ułożyć w formie keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Następnie posmarować wodą i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 30-40 minut.

Komentarze (1)