Ciasto drożdżowe z nadzieniem z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    do smaku
  • drożdże

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • mleko

    do smaku
  • jajko

    do smaku
  • margaryna

    do smaku
  • marchew

    do smaku
  • kapusta pekińska

    do smaku
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    do smaku
  • bulion warzywny

    do smaku
  • olej

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, drożdży, jajek, mleka, rozpuszczonej margaryny, niewielkiej ilości cukru i soli wyrabiamy ciasto drożdżowe, przykrywamy je czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby urosło. Kapustę siekamy, marchew kroimy w paski, zalewamy bulionem i dusimy razem. Przyprawiamy przyprawą do bigosu, Kucharkiem, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy olej i dusimy jeszcze ok.15 min. Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkowujemy w prostokąt i wykładamy na środek ostudzony farsz. Zwijamy w roladę. Pieczemy na złoto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.02.2014 12:01
dobre takie jedzonko :)
adam1f 16.01.2012 00:28
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat