Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Drożdżowe z kruszonką i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
mleko 3,2% 1/2 litra
jajko 4
drożdże 10 dkg
olej 1/2 szkl.
sól szczypta
cukier 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Drożdżowe z kruszonką i serem

W podgrzanym mleku rozpuszczamy drożdże. Następnie dodajemy jajka, cukier, szczypta soli, olej. Wyrabiamy ciasto i na 2 godziny odstawiamy do lodówki.
Po dwóch godzinach dodajemy mąkę. Ciasto przekładamy do blaszki. Robimy kruszonkę. pieczemy w temp. 180C przez 45 minut.

Akurat ten drożdżowiec robiłam z serem w środku.

Kruszonkę robię zawsze na tak zwane "oko"
-Margaryna
-mąka
-cukier

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.07.2014 20:59
bardzo lubię ,szczególnie na jesień z herbatką
gosiag 10.02.2014 11:19
lubie drożdzowe ciasta
Kuchenka 10.02.2014 10:43
uwielbiam :)
norweska20 10.02.2014 10:11
lubię takie drożdżowe ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak