Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto do pierogów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 3 sztuki
woda zimna 0,5 litra
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto do pierogów

Zagnieść wszystkie składniki ciasta tak aby było jednolite, jeszcze odrobinę lepiące. W trakcie robienia pierogów wyrabiać dodatkowo ciasto po kawałku, podsypując mąką aby się już nie lepiło. Rozwałkować. Literatką wycinać kształt koła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak