Ciasto do herbaty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    40 dkg
  • mąka

    40 dkg
  • migdały

    3/4 szkl
  • masło

    1/2 łyżki
  • jaja

    10
  • skórka z pomarańcza

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier utrzeć z żółtkami. Skórkę zetrzeć i dodać do ucieranych żółtek. Dalej ucierając dodać mąkę a na końcu ubitą pianę z białek. Wylać do formy i posypać posiekanymi migdałami i upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 02.06.2013 14:28
lubię kawałek dobrego ciasta do herbatki:)
mirosława4 14.09.2012 18:34
smaczne
RenataZ-et 10.03.2012 21:23
idealna do herbatki jak i kawki ;)
IKrakowianka 10.02.2012 14:55
świetne
Wafelek2601 21.12.2011 10:46
palce lizać
Ewelina38 20.12.2011 21:16
super ciasto
MAR3STA 06.12.2011 21:54
super też tak lubię
Monika193 06.12.2011 14:20
świetne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat