Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czereśniowo- orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gram
cukier drobny 180 gram
jaja 4
cynamon szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 130 gram
czereśnie 500 gram
czekolada mleczna 100 gram
orzechy laskowe 130 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czereśniowo- orzechowe

Wszystkie składniki zmiksować w takiej kolejności jak wyżej w przepisie .Mąkę dodać na samym końcu.
Czereśnie obojętnie czy świeże czy ze słoika czy mrożone.
Piec w 180 stopniach około 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak