Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czereśniowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 0,5 kg
margaryna 25 dag
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka 30 dag
jajko 5 szt
cukier waniliowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czereśniowe

Kroki postępowania

1
Czereśnie opłukać i wypestkować. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pusztą masę.
Krok 1 - Ciasto czereśniowe foto
2
Do masy dodawać po jednym jajku cały czas miksując.
Krok 2 - Ciasto czereśniowe foto
3
Następnie dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3 - Ciasto czereśniowe foto
4
Ciasto przełożyć do formy. Na ciasto wyłożyć czereśnie.

Krok 4 - Ciasto czereśniowe foto
5
Piec w nagrzanym piekarniku na 170 stopni na złoty kolor.
Krok 5 - Ciasto czereśniowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak