Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z rabarbarem i kruszonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 6 szt
olej 1 szk
cukier 3/4 szk
cukier waniliowy 2 łyżki
mąka pszenna 1 i 1/2 szk
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 6 łodyg

Kruszonka

masło 40 g
cukier 4 łyżki
mąka 5 łyżek
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z rabarbarem i kruszonką

Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę i stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodawać żółtka na przemian z olejem. Zmniejszyć obroty miksera i dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Rabarbar obrać i pokroić na plasterki. Ułożyć na cieście.
Masło roztopić, dodać mąkę, kakao i cukier, wymieszać i pokruszyć na rabarbarze.
Ciasto piec 55 - 60 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.05.2016 14:38
apetyczne ciasto
smerfetka79 07.05.2016 14:30
trzeba piec póki jest rabarbar!.
Łukasz15 06.05.2016 23:02
Pyszne ciasto
Renata9 06.05.2016 21:35
Bardzo lubię ciasta z rabarbarem
IKrakowianka 06.05.2016 21:18
wygląda super!
Damiano
Damiano 06.05.2016 19:29
pyszne ciacho
Mama niejadka 06.05.2016 15:51
Super na deser
fotoviderek 06.05.2016 14:37
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak