Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z napojem typu cola
Dodajemy jajka i bardzo miękkie ( topniejące ) masło.
Wlewamy pepsi i wszystko razem dokładnie miksujemy.
Osobno mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia , cukrem wanilinowym , kakao , cukrem i szczyptą soli.
Po wymieszaniu wsypujemy do płynnej masy i miksujemy chwilę ( tylko do połączenia składników ) na najniższych obrotach.
Nie robimy tego długo , żeby bombelki z pepsi nie uleciały!
Przelewamy do wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą ( lekko! ) tortownicy.
Pieczemy w 180C ok. 45 - 50 minut
( sprawdzamy patyczkiem ).
Zostawiamy w uchylonym piekarniku do ostudzenia!
Ostudzone polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą lub polewą i obficie posypujemy orzechami w czekoladzie!