Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z kremem wiśniowym
Kroki postępowania
Resztą kremu posmarować wierzch i boki ciasta. Całość oprószyć posypką czekoladową. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
SMACZNEGO!!!!
czekolada gorzka | 10 dkg |
masło | 2 łyżki |
jajko | 4 sztuki |
cukier | 10 dkg |
mąka pszenna | 10 dkg |
proszek do pieczenia | 3/4 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
wiśnie | 40 dkg |
śmietana 30% | 500 mililitrów |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżki |
cukier | 1/2 szklanki |
czekolada starta | |
wiśnie w syropie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: