Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z cukinią
Kroki postępowania
Masło utrzeć na jednolitą masę, dodać olej i nadal ucierać.
masło | 11,5 dag |
olej | 1/2 szklanki |
cukier | 25 dag |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
jajko | 2 szt |
śmietana gęsta | 1/2 szklanki |
mąka | 30 dag |
kakao | 6 dag |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżeczki |
cukinia | 2 szklanki/startej na grubych oczk |
czekolada gorzka | 6 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: