Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe serce

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gramów
masło 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 szklanka
kakao 3 łyżki
jajko 3 sztuki
czekolada gorzka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe serce

Rozpuszczamy masło z tabliczką czekolady w kąpieli wodnej. Gdy przestygnie dodajemy 3 jajka i ubijamy na puszystą masę.

W oddzielnej misce przesiewamy mąkę, dodajemy proszek, cukier i kakao.

Delikatnie przekładamy masę czekoladową do suchych składników, mieszamy i przelewamy do formy. Ja wykorzystałam silikonową w kształcie serca. Pieczemy w 170 stopniach przez 40 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

13.02.2014 19:45
w jakiej temp i jak dl piec?
Katarzyna47 22.09.2012 11:43
Piękne.
treonina 22.09.2012 11:14
ładnie wygląda
V_kuchareczka 22.09.2012 11:07
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak