Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 gram
czekolada mleczna 200 gram
masło 375 gram
jajko 4 szt
cukier 350 gram
mąka pszenna 225 gram
sól szczypta
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

1. W rondelku rozpuszczamy masło, czekoladę, cukier i cukier waniliowy (nie gotujemy).
2. Do ostudzonej (ale ciągle płynnej) masy dodajemy kolejno jajka i mąkę i całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie ciasto przekładamy do formy o wymiarach 24 x 28 cm.
3. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy 40 - 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika do ostudzenia. Ciasto jest wilgotne i takie ma być, dlatego nie sprawdzamy go patyczkiem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 19.03.2017 18:19
świetne - wyobrażam sobie smak :)
Edita 19.03.2017 08:41
pysznie wyglada
Iwusia 18.03.2017 23:00
smaczny ten wypiek
Renata9 18.03.2017 21:27
Smaczne ciacho
MagdalenaIC 18.03.2017 20:36
Pysznie :)
Ania321 18.03.2017 19:48
zjadłabym z przyjemnością :)
Konczi 18.03.2017 14:31
wygląda pysznie
RenataZ-et 18.03.2017 14:13
pyszny wypiek
KORAL 18.03.2017 10:11
Wygląda smacznie :)
Róża1 18.03.2017 09:36
Wyśmienite do dzisiejszej popołudniowej kawusi !!! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak