Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 25 dag
cukier 10 dag
jajko 6 sztuk
gorzka czekolada 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Czekoladę połamać , dodać masło i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Jajka z cukrem ubić mikserem.
Pod koniec ubijania dodać powoli mąkę a następnie przestudzoną masę czekoladową.
Całość wylać na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.
Piec 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Ciasto powinno być bardzo wilgotne w środku.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak