CIASTO CZEKOLADOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • cukier

    1 szkl
  • masło

    100 g
  • woda

    1 łyżka
  • kakao

    4 łyżki
  • mąka

    1/2 szkl
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić masło i odstawić do wystudzenia.Ubić jajka z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę,kakao,sól i wodę .Na końcu dodać masło i dokładnie wymieszać.Masę wylać do formy i piec ok 40 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 150 st
czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i obląc upieczone i wystudzone ciasto.Można udekorować świeżymi malinami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 14.02.2013 15:59
super
Krzysztof15 18.12.2012 17:48
pycha
Luki 20.03.2012 08:14
suuuuper
irenka 12.02.2012 13:32
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat