Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO CYTRYNOWE JOGURTOWE – KUKURYDZIANE , BEZGLUTENOWE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 4 łyzki
jajko 3 szt
jogurt naturalny 180 g
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
skórka cytrynowa 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO CYTRYNOWE JOGURTOWE – KUKURYDZIANE , BEZGLUTENOWE

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy.

Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ).

Pieczemy ok. 40 minut, strudzimy i gotowe!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 20.02.2015 17:30
pyszności ;)
Ada-Gaba 20.02.2015 17:21
ciekawy przepis
irenka 19.02.2015 20:02
fajny przepis ,zabieram , wypróbuję ,na pewno pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak