CIASTO CYTRYNOWE JOGURTOWE – KUKURYDZIANE , BEZGLUTENOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    4 łyzki
  • jajko

    3 szt
  • jogurt naturalny

    180 g
  • cukier

    3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • skórka cytrynowa

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy.

Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ).

Pieczemy ok. 40 minut, strudzimy i gotowe!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 20.02.2015 17:30
pyszności ;)
Ada-Gaba 20.02.2015 17:21
ciekawy przepis
irenka 19.02.2015 20:02
fajny przepis ,zabieram , wypróbuję ,na pewno pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat