Ciasto buraczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 i 1/2 szklanki
  • olej

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • jaja

    5-6 szt
  • buraki

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • buraki czerwone

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto buraczkowe foto
Buraki ugotować, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami lub pokroić drobniej i zblendować
Krok 2 - Ciasto buraczkowe foto
Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą
Krok 3 - Ciasto buraczkowe foto
Całe jajka zmiksować z olejem
Krok 4 - Ciasto buraczkowe foto
Miksując dodawać partiami składniki sypie. Potem dodać starte buraczki
Krok 5 - Ciasto buraczkowe foto
Przełożyć do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 22.02.2016 12:11
ciekawy pomysł
RenataZ-et 21.02.2016 11:17
świetny pomysł
Babeczka35 20.02.2016 17:55
Super ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat