Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto buraczkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 i 1/2 szklanki
olej 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 5-6 szt
buraki 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
buraki czerwone 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto buraczkowe

Kroki postępowania

1
Buraki ugotować, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami lub pokroić drobniej i zblendować
Krok 1 - Ciasto buraczkowe foto
2
Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą
Krok 2 - Ciasto buraczkowe foto
3
Całe jajka zmiksować z olejem
Krok 3 - Ciasto buraczkowe foto
4
Miksując dodawać partiami składniki sypie. Potem dodać starte buraczki
Krok 4 - Ciasto buraczkowe foto
5
Przełożyć do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę
Krok 5 - Ciasto buraczkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 22.02.2016 12:11
ciekawy pomysł
RenataZ-et 21.02.2016 11:17
świetny pomysł
Babeczka35 20.02.2016 17:55
Super ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak