Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
mleko 3 szkl
budyń waniliowy 2 szt
masło 3/4 kostki
płatki migdałowe 4 dag
cukier puder 3 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe z żurawiną

Kroki postępowania

1
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru, następnie dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem i kakao. Wlewamy na blaszkę i pieczemy przez 30 minut w 175 stopniach. Masło ucieramy na krem z cukrem pudrem a następnie budyniami ugotowanymi na mleku.Masę układamy na biszkopcie.
Krok 1 - Ciasto  budyniowe z żurawiną foto
2
Na suchej patelni prażymy płatki migdałów i dodajemy żurawinę.
Krok 2 - Ciasto  budyniowe z żurawiną foto
3
Posypujemy wierzch ciasta.
Krok 3 - Ciasto  budyniowe z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 26.11.2013 18:05
przepyszne ciasto
cukiereczek 26.11.2013 17:27
wyśmienite ciasto
noninka77 26.11.2013 17:18
mmmm.....wyśmienite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak