Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe z pianką
Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę.
Odlewamy około 1/2 szklanki zalewy i rozrabiamy w niej budyń z cukrem.
Resztę zalewy zagotowujemy z masłem.
Dodajemy galaretkę i mieszamy( można dolać 1/2 szklanki wody jeśli zalewy jest mało ).
Do gotującej się zalewy wlewamy rozmieszany budyń i doprowadzamy do bulgotania.
Dodajemy brzoskwinie,mieszamy.
Przestudzoną wylewamy na biszkopt, ( masa początkowo jest dosyć rzadka, ale dzięki galaretce zastygnie ).
Pianka:
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody,studzimy, łączymy z bitą śmietaną i wykładamy na masę brzoskwiniową.
Całośc posypujemy startą mleczną czekoladą.