Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białko
8 szt -
cukier puder
1 szkl -
żółtko jajek
3 szt -
orzechy włoskie
10 dag-siekane -
wiórki kokosowe
10 dag -
rodzynki
10 dag -
mąka pszenna
1 łyżka -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
orzechy włoskie
10 mielone
Sposób przygotowania
Krem:
puszka brzoskwiń
1 1/2 kostki masła
2 budynie śmietankowe
1 łyżka mąki pszennej
5 żółtek
2 galaretki brzoskwiniowe
Gotujemy sok z brzoskwiń z 3 łyżkami cukru.
Budynie rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, dodajemy 1 łyżkę mąki i 5 żółtek. Dobrze mieszamy,żeby nie było grudek.
Wlewamy do gotującego soku.
Ucieramy masło z wystudzonym budyniem.
Na pierwszym placku rozkładamy 3/4 kremu, przykrywamy drugim plackiem i rozprowadzamy resztę kremu.Na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie.
Galaretki rozpuszczamy w 1 porcji wody podanej na opakowaniu.
Brzoskwinie zalewamy tężejącą galaretką.
Komentarze (33)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (23)