Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Bounty po mojemu
Kroki postępowania
Jajka umyć, sparzyć i oddzielić żółtka od białek. Białka z cukrem ubić na sztywno masę. Następnie dodać żółtka. Nadal ubijając dodać proszek do pieczenia i mąkę przesianą przez sito oraz kakao. Wszystko dokładnie wymieszać.
W garnuszku zagotować mleko z cukrem oraz cukrem waniliowym i masłem, dodać wiórki kokosowe i jeszcze chwilę gotować. Ostudzić.
Do ostudzonej masy dodać pokruszone herbatniki, wszystko wymieszać.
Do garnka wlać wodę i zagotować. Na wierzch garnka położyć miseczkę ze wszystkimi składnikami na polewę, rozpuścić. Lekko ciepłą polewą polać wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki. Ciasto jest najlepsze następnego dnia.
Smacznego:)