Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe truskawkowo - śmietanowe
Mąki wymieszać z proszkiem i kakao, przesiać.
Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać.
Partiami dodawać suche składniki i delikatnie mieszać łopatką. Wyłożyć do formy wyścielonej papierem (36x24) i piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Po schłodzeniu przeciąć.
Truskawki z cukrem i sokiem z cytryny zagotować i zmiksować. Wsypać galaretkę i żelatynę, wymieszać do rozpuszczenia. Schłodzić. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, wstawić do lodówki.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody. Śmietanę ubić z serkiem i cukrem waniliowym, ciągle mieszając dodać czekoladę i żelatynę. Szybko wyłożyć na masę owocową i przykryć drugim biszkoptem.
Czekoladę razem z kremówką połączyć w kąpieli wodnej, polać ciasto i udekorować rozpuszczoną osobno białą czekoladą.