Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto;
-
mąka kukurydziana
2 szkl, -
masło
1 kostka, -
cukier
1/2 szkl,
dodatkowo;
-
truskawki świeże
600 g,
Przepis i sposób przygotowania Ciasto bezglutenowe z truskawkami
Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto.
1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a reszt ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypanej tartą bułką.( blaszka 25/35 cm.)
Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone),na górę rozkruszamy odłożone ciasto.
Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
Komentarze (5)