Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bezglutenowe z truskawkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto;

mąka kukurydziana 2 szkl,
masło 1 kostka,
cukier 1/2 szkl,

dodatkowo;

truskawki świeże 600 g,

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bezglutenowe z truskawkami

Mąkę siekamy z masłem.
Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto.
1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a reszt ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypanej tartą bułką.( blaszka 25/35 cm.)
Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone),na górę rozkruszamy odłożone ciasto.
Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.06.2017 18:03
pieknie wygląda
gusia1000 26.06.2017 21:55
Smaczne ciasto.
Bożena Matuszczyk 26.06.2017 09:00
Tak było smaczne. Prosty nieskomplikowany przepis.
Róża1 26.06.2017 07:49
świetny przepis !!!!!!!!!!!
mirosława4 26.06.2017 07:48
zapewne było smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak