Ciasto bezglutenowe z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto;

  • mąka kukurydziana

    2 szkl,
  • masło

    1 kostka,
  • cukier

    1/2 szkl,

dodatkowo;

  • truskawki świeże

    600 g,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z masłem.
Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto.
1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a reszt ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypanej tartą bułką.( blaszka 25/35 cm.)
Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone),na górę rozkruszamy odłożone ciasto.
Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 27.06.2017 18:03
pieknie wygląda
gusia1000 26.06.2017 21:55
Smaczne ciasto.
Bożena Matuszczyk 26.06.2017 09:00
Tak było smaczne. Prosty nieskomplikowany przepis.
Róża1 26.06.2017 07:49
świetny przepis !!!!!!!!!!!
mirosława4 26.06.2017 07:48
zapewne było smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat