Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bawarskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto kruche

masło 125 g
mąka 1 szkl.
cukier 1/3 szkl.
cukier waniliowy 1 łyżka

Masa serowa

serek homogenizowany 225 g
jajko 2
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Masa jabłkowa

jabłka 4
cukier trzcinowy 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżka
płatki migdałowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bawarskie

Kroki postępowania

1
Nagrzać piekarnik do 180 °C. Tortownicę o średnicy 23 cm. wysmarować masłem. Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć nim dno tortownicy.
Krok 1 - Ciasto bawarskie foto
2
Podpiekać ok. 20 minut. Serek utrzeć z jajkami i wanilią, wyłożyć na spód.
Krok 2 - Ciasto bawarskie foto
3
Obrane jabłka pokroić w półksiężyce, wymieszać z cukrem i cynamonem, następnie wyłożyć na masę serową.
Krok 3 - Ciasto bawarskie foto
4
Posypać płatkami migdałowymi.
Krok 4 - Ciasto bawarskie foto
5
Piec 45 minut w temperaturze 180 °C.
Krok 5 - Ciasto bawarskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:55
Warte wypróbowania.
iziona 20.07.2014 21:20
Bardzo fajne ciasto :)
ada.la 19.07.2014 22:55
wspaniałe ciasto
agnieszka214 19.07.2014 22:01
fajna komozycja smaków
Lidzia 19.07.2014 21:45
Smakowite.
kuklik 19.07.2014 21:01
świetne połączenie
Bożena6 19.07.2014 20:56
I smaczne..nie tylko fajne..
Pietruszka 19.07.2014 20:39
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak