Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z płatkami migdałowymi
Na koniec dodać ocet, dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki (moja 10x20cm).
Piec około 45-55 minut w 180stopniach. Sprawdzić patyczkiem, powinien być suchy.
mąka gryczana | 200 gram |
banan | 5 sztuk |
mleko | 150 ml roślinnego |
ocet jabłkowy | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 2-3 łyżki |
sól | szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | szczypta |
cynamon | 1 łyżeczka cejlońskiego |
olej kokosowy | 2-3 łyżki roztopionego |
płatki migdałowe | duża garść |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: