Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe z płatkami migdałowymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 200 gram
banan 5 sztuk
mleko 150 ml roślinnego
ocet jabłkowy 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 2-3 łyżki
sól szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
cynamon 1 łyżeczka cejlońskiego
olej kokosowy 2-3 łyżki roztopionego
płatki migdałowe duża garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z płatkami migdałowymi

Banana rozgnieść widelcem na papkę. Dodać resztę składników mąkę, roztopiony olej i przyprawy oraz płatki migdałowe, oprócz octu jabłkowego i dokładnie wymieszać.

Na koniec dodać ocet, dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki (moja 10x20cm).

Piec około 45-55 minut w 180stopniach. Sprawdzić patyczkiem, powinien być suchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak