Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe z migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1 szk
mąka 1,5 szk
kasza manna 5 łyżek
olej 100 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
płatki migdałowe 3 łyżki
sok z cytryny
tłuszcz do formy
banan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z migdałami

Banany obrać, polać sokiem z cytryny i zmiksować blenderem. Jajka ubić wraz z cukrem. Dodać rozdrobnione banany i zmiksować na jednolitą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kaszą manną. Dodawać do masy na przemian wraz z olejem cały czas miksując. Na koniec dodać pokruszone płatki migdałowe i delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia ciasta natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.09.2013 23:03
pyszne ciasto
caralajna 13.09.2013 07:52
uwielbiam ciasta bananowe
Krzysztof15 12.09.2013 15:39
bardzo pyszny
sylwia_mc 12.09.2013 15:32
Uwielbiam takie ciasta
Marta11 12.09.2013 15:15
smaczne ciasto
Renata9 12.09.2013 14:50
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak