Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe z cynamonem i anyżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3-4 sztuki dojrzałe
mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 1 duże lub 2 małe
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 70 gram
Cynamon mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
anyż mielony 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z cynamonem i anyżem

W rondelku rozpuść masło.

Mąkę przesiej z sodą ,dodając cynamon i anyż .

W dużej misce rozgnieć widelcem banany dosypując cukier ,dolej masło oraz wbij jajko roztrzepane z solą ,na koniec wsyp przesianą mąkę z sodą i przyprawami.

Wymieszaj tylko do połączenia się składników.

Przygotuj keksówkę , wysmarowaną masłem i posypaną niewielką ilością mąki pszennej.

Przelej ciasto .

Piecz w 170 stopniach ,przez 50 minut ( do suchego patyczka ).

SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 22.09.2016 12:33
Musi być bardzo aromatyczne, z chęcią bym spróbowała.
KORAL 21.09.2016 22:32
Lubię keksopodobne :) Fajne
wedith1 21.09.2016 14:26
Wilgotne i aromatyczne ciacho - takie lubię :)
kd045 21.09.2016 13:02
mniam, mniam ;]
AniaHania 21.09.2016 12:33
fajne ciasto, bardzo lubię a dawno już nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak