Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 6 dag
kakao 1 łyżka
margaryna 6 dag
cukier 3/4 szkl
banan 3 szt
jajko 2 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
mąka 2 szkl
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Kroki postępowania

1
Margarynę roztopić
Krok 1 - Ciasto bananowe foto
2
i przelać ją do miski . Ostudzić.
Krok 2 - Ciasto bananowe foto
3
Do garnka po margarynie wrzucić czekoladę i roztopić. Ostudzić.
Krok 3 - Ciasto bananowe foto
4
Mąkę proszek do pieczenia , sól, cynamon wymieszać razem.
Krok 4 - Ciasto bananowe foto
5
Banany obrać ze skórki i rozgnieść.
Krok 5 - Ciasto bananowe foto
6
Do bananów wlać margarynę , wsypać cukier i dokładnie wymieszać .
Krok 6 - Ciasto bananowe foto
7
W innej misce zmiksować jogurt i jajka.
Krok 7 - Ciasto bananowe foto
8
Następnie do jajek z jogurtem dodać wymieszaną mąkę i dokładnie wymieszać.
Krok 8 - Ciasto bananowe foto
9
Następnie dodać banany i wymieszać
Krok 9 - Ciasto bananowe foto
10
2/3 ciasta przelać do keksówki.
Krok 10 - Ciasto bananowe foto
11
Do pozostałego ciasta dodać roztopioną czekoladę i kakao . Dokładnie wymieszać.
Krok 11 - Ciasto bananowe foto
12
Na ciasto jasne wylać ciasto z czekoladą.
Krok 12 - Ciasto bananowe foto
13
Całość piec przez godzinę w temp 180 stopniach.
Krok 13 - Ciasto bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak