Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka
masło 75 g
mąka 1 1/3 szkl
sól szczypta
jajko 1
banan 4 dojrzałe
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Banany obrać i razem z masłem rozgnieść widelcem. Dodać cukry i mąkę przesianą z sodą. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy rozbełtane ze szczyptą soli jajko i mieszamy z ciastem.

Keksówkę (28cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto bananowe i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Melania 13.08.2013 11:02
Wygląda pysznie :)
EWI 15.07.2013 09:21
wygląda przepysznie!
bogusia19 27.06.2013 09:26
bardzo dobre
Konczi 27.06.2013 09:19
nigdy nie jadłam ale fajnie wygląda
Monika-twin 27.06.2013 01:23
kiedys jadłam-pycha
Adam/ZUB3R 26.06.2013 23:07
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak