Ciasto babnanowo- malinowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    1 szklanka
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    6 szt
  • masa

  • jajka

    2 szt
  • cukier

    7 łyzek
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • maliny

    30 dag
  • mleko

    0,5 litra
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyzki
  • margaryna

    1 szt
  • banan

    3 szt
  • olej słonecznikowy

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto babnanowo- malinowe foto
Ciasto: oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy 1 szklankę cukru i ubijamy tak aby powstała jednorodna piana. Piane łączymy z żółtkami a następnie dodajemy 4 łyżki oleju ze słonecznika i tak mieszamy wszytko.
Krok 2 - Ciasto babnanowo- malinowe foto
Następnie mieszamy make z budyniem i proszkiem do pieczenia i tak po wymieszaniu wsypujemy do miski i uzyskujemy jednolita konsystencje.
Krok 3 - Ciasto babnanowo- malinowe foto
Pieczemy 2 biszkopty jak na powyższym zdjęciu przez 15 minut w 180 C tak żeby się zarumieniły.
Krok 4 - Ciasto babnanowo- malinowe foto
Masa: 2 żółtka wrzucamy do tego cukier i cukier waniliowy wszytko ucieramy nastepnie dodajemy obie maki. Wszystko mieszamy. Wlewamy lekko ciepłe mleko i wszytko łaczymy i wstawiamy nastepnie na palnik i gotujemy tak aby powstał budyć. Cały budyń chłodzimy a nastepnie mieszamy z margaryna.
Krok 5 - Ciasto babnanowo- malinowe foto
Do wszystkiego dodajemy maliny świeże i miksujemy. Tak powstaje krem
Krok 6 - Ciasto babnanowo- malinowe foto
Przepis na wykonanie: Biszkopt krem,następnie pokrojone banany, biszkopt krem.
Krok 7 - Ciasto babnanowo- malinowe foto
Tak wygląda ciastko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat