Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ananasowe z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt.
białko 9 szt.
cukier 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 20 dag
cukier puder 30 dag
masło 25 dag
ananas 1 puszka
budyń śmietankowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ananasowe z bezą

Trzy białka ubić. Dodać cukier i 3 żółtka, wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić. Upiec biszkopt.
Pozostałe białka (6 szt.) ubic z 20 dag cukru pudru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi. Beze rozsmarować na blasze i upiec.
Ananasy odcedzić, pokroić w kostkę. na 2 szkl. zalewy z ananasów ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć z pozostałym żółtkiem i cukrem pudrem, dodawać po łyżce budyniu i ananasy. Masę rozsmarować na biszkopcie i przykryc bezą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.12.2013 09:35
pyszne ciasto
dorotka0000025 14.09.2012 11:27
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak