Ciasto ananasowe z bezą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4 szt.
  • białka

    9 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • mąka ziemniaczana

    1 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • cukier puder

    30 dag
  • masło

    25 dag
  • ananas

    1 puszka
  • budyń śmietankowy

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Trzy białka ubić. Dodać cukier i 3 żółtka, wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić. Upiec biszkopt.
Pozostałe białka (6 szt.) ubic z 20 dag cukru pudru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi. Beze rozsmarować na blasze i upiec.
Ananasy odcedzić, pokroić w kostkę. na 2 szkl. zalewy z ananasów ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć z pozostałym żółtkiem i cukrem pudrem, dodawać po łyżce budyniu i ananasy. Masę rozsmarować na biszkopcie i przykryc bezą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 05.12.2013 09:35
pyszne ciasto
dorotka0000025 14.09.2012 11:27
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat