Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żółtko jajek
4 szt. -
białko
9 szt. -
cukier
1 szkl. -
mąka ziemniaczana
1 szkl. -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
wiórki kokosowe
20 dag -
cukier puder
30 dag -
masło
25 dag -
ananas
1 puszka -
budyń śmietankowy
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Ciasto ananasowe z bezą
Pozostałe białka (6 szt.) ubic z 20 dag cukru pudru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi. Beze rozsmarować na blasze i upiec.
Ananasy odcedzić, pokroić w kostkę. na 2 szkl. zalewy z ananasów ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć z pozostałym żółtkiem i cukrem pudrem, dodawać po łyżce budyniu i ananasy. Masę rozsmarować na biszkopcie i przykryc bezą.
Komentarze (2)