Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto a'la ciasteczka baletki z makiem
PONCZ: Wymieszać wodę z sokiem.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta przekroić je kilkakrotnie. Każdy blat nasączyć ponczem i przełożyć dżemem. Na końcu posypać cukrem pudrem.
Ciasto: | |
jajko | 5 sztuk |
cukier puder | 15 dag |
mąka pszenna | 12 dag |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
suchy mak | 20 dag |
poncz | |
woda | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | |
ponadto : | |
dżem | 1 słoiczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: