Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto agrestowe z truskawkami
Białka ubijamy z cukrem na sztywno,później dodajemy żółtka,mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka.
Biszkopt makowy:
Robimy tak samo jak zwykły tyle że na koniec wsypujemy mak.
Krem agrestowy:
Kremówkę ubijamy z trzema łyżkami cukru pudru. Galaretki rozpuszczamy w 0.5l wrzątku po czym lekko krzepnące wlewamy do kremówki.
Krem budyniowy:
Margarynę miękką z dwoma łyżkami cukru ucieramy na puch. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu po czym zimny ucieramy z masłem.
Na biszkopt jasny wykładamy krem agrestowy. Przykrywamy biszkoptem makowym. na niego rozsmarowujemy krem budyniowy. Układamy truskawki i zalewamy krzepnącą galaretką pomarańczową.