Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastko krakers

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowania
budyń waniliowy 3 opakowania
mąka pszenna 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
capuccino 1 pół szklanki
margaryna 1
cukier puder 1/2 szklanki
rozpuszczalna kawa do smaku
masa krówkowa 1 puszka
krakersy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciastko krakers

Biszkopt:
4 jajka ubić z 3/4 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym na sztywną masę. Dodać 2 budynie waniliowe 1/2-litrowe w proszku i łyżkę mąki pszennej, oraz 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni.

Nasączenie: zaparzyć mocną kawę cappucino, dodać trochę wódki.

Masa budyniowa:
Ugotować budyń waniliowy tylko żeby wyszedł trochę gęstszy niż zwykle (no więc na troszkę mniej mleka).
Margarynę (Bielską) utrzeć z 1/2 szkl. cukru pudru.
Porcjami dodawać zimny budyń. Utrzeć na gładką masę.
Dodać trochę rozpuszczalnej kawy (do smaku).

Puszkę gotowej masy krówkowej wyłożyć do garnka, delikatnie rozgrzać, żeby zrobiła się trochę rzadsza.

Przełożenie:
Biszkopt - nasączenie - połowa masy budyniowej - krakersy - połowa masy krówkowej - krakersy - masa budyniowa - krakersy - rozsmarować resztę masy krówkowej - słonecznik do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 04.08.2013 10:52
to ciacho jest przepyszne :))
Magula 04.08.2013 08:03
napewno smaczne
monisia1977 04.08.2013 07:12
super ciacho
caralajna 03.08.2013 22:15
nietypowe, ciekawe, dla mnie nowość :)
everay 03.08.2013 21:07
pysznosci:))
agnieszka214 03.08.2013 20:09
lubie takie ciasta czesto robie
Marta1986 03.08.2013 19:22
pyszne ciasto
owca441 03.08.2013 19:10
apetyczne)))))))))))
msmors 03.08.2013 18:58
pyszne ciasto
halina17 03.08.2013 18:41
Dobry przepis.
AGNIESZKA144 03.08.2013 18:35
smakowicie wygląda
Marta11 03.08.2013 18:13
tez robie krakersa ale troche inaczej Twoj wyglaada lepiej od mojego
migotka28 03.08.2013 17:01
fajne ciacho nie jadłam jeszcze takiego
Dorota59 03.08.2013 16:22
bardzo apetyczne
Janina 03.08.2013 15:18
Wygląda smacznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak