ciastko krakers

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowania
  • budyń waniliowy

    3 opakowania
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • capuccino

    1 pół szklanki
  • margaryna

    1
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • rozpuszczalna kawa

    do smaku
  • masa krówkowa

    1 puszka
  • krakersy

    2 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
4 jajka ubić z 3/4 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym na sztywną masę. Dodać 2 budynie waniliowe 1/2-litrowe w proszku i łyżkę mąki pszennej, oraz 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni.

Nasączenie: zaparzyć mocną kawę cappucino, dodać trochę wódki.

Masa budyniowa:
Ugotować budyń waniliowy tylko żeby wyszedł trochę gęstszy niż zwykle (no więc na troszkę mniej mleka).
Margarynę (Bielską) utrzeć z 1/2 szkl. cukru pudru.
Porcjami dodawać zimny budyń. Utrzeć na gładką masę.
Dodać trochę rozpuszczalnej kawy (do smaku).

Puszkę gotowej masy krówkowej wyłożyć do garnka, delikatnie rozgrzać, żeby zrobiła się trochę rzadsza.

Przełożenie:
Biszkopt - nasączenie - połowa masy budyniowej - krakersy - połowa masy krówkowej - krakersy - masa budyniowa - krakersy - rozsmarować resztę masy krówkowej - słonecznik do dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 04.08.2013 10:52
to ciacho jest przepyszne :))
Magula 04.08.2013 08:03
napewno smaczne
monisia1977 04.08.2013 07:12
super ciacho
caralajna 03.08.2013 22:15
nietypowe, ciekawe, dla mnie nowość :)
everay 03.08.2013 21:07
pysznosci:))
agnieszka214 03.08.2013 20:09
lubie takie ciasta czesto robie
Marta1986 03.08.2013 19:22
pyszne ciasto
owca441 03.08.2013 19:10
apetyczne)))))))))))
msmors 03.08.2013 18:58
pyszne ciasto
halina17 03.08.2013 18:41
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat